Curs de perfecționare TANGO

Curs de perfecționare TANGO
DESPRE CURS
Cursul se adresează celor ce doresc să se perfecționeze în jurizarea dansului dar și celor ce doresc sa își îmbogățească cunoștințele despre tangoul argentinian, dans nestandardizat, inclus în patrimoniul cultural UNESCO.
Totodata, cursul este util tuturor dansatorilor de tango argentinian care sunt interesați să cunoască ceea ce doresc să execute în dansul propriu, cu acuratețe, toate structurile de tango cuprinzând combinații ale elementelor prezentate.
Pentru absolvenții cursului Dance Judge, cursul de perfecționare tango argentinian are în vedere instruirea cursantului astfel încât acesta va putea recunoaște elementele pe care le va vedea într-o performanța de tango dar și tehnica cu care acestea sunt executate, prin elementele practice prezentate în cadrul cursului, dintre care exemplificăm cum arată mișcarea corectă și mișcarea greșită din punct de vedere tehnic și postural.
DURATA CURSULUI
Cursul se va desfășura pe o durată de 8 ore, partea teoretică fiind însoțită de partea practică spre exemplificare. Examinarea finală va avea în vedere prezentarea unui dans de către instructor în care cursantul va trebui să recunoască elementele executate, pe baza informațiilor predate.
STRUCTURA CURSULUI
Pentru detalii, apăsați pe fiecare modul în parte!
MODULUL 1 M1 Istoria tangoului argentinian
MODULUL 2 M2 Stiluri de tango
Tango traditional (tango salon, tango vals/cadene, circularitate, tango milonga/milonga lisa/milonga traspie)
Tango nuevo
Tango fantasia/escenario
MODULUL 3 M3 Elemente, figuri, structuri
Tango social (ronda, tanda, mirada si cabeceo, open embrace, close embrace, leader/follower)
Basics (caminar, cross, baldosa, ocho, giro, sandwichito și parada)
Figuri și structuri (enrosque, quebrada, volcada și colgada, calesita, gancho, boleo, barrida și arrastre, entrada și sacada, sentada și soltada, adornos)
MODULUL 4 M4 Orchestre, muzicalitate si interpretare
MODULUL 5 M5 Tehnica – practica
CERINȚE CURS
Ținută lejeră, ciorapi sau încăltăminte de dans (pentru partea practică).
Cursantii pot fi persoane care danseaza tango argentinian sau își doresc să urmeze cursuri de tango, indiferent de nivel, cât și persoane absolvente sau aspirante ale cursului de perfectionare Dance Judge organizat de Dance Sport Academy.
UNDE DESFĂȘURĂM ACEST CURS?
Dezvoltat de WEO