Anca Niţă | fondator, master trainer

PREZENTARE
Anca Raluca Niță are o experiență profesională de peste 20 de ani în lumea dansului, fiind absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, urmând mai apoi Școala Populară de Arte, secția coregrafie.
A pășit în lumea sportului la vârsta de 6 ani, activând în cadrul clubului de gimnastică ritmică CSS1 București, iar mai apoi în cadrul clubului Triumf București.
În timpul facultății și după absolvirea acesteia, Anca Niță activează în cadrul ansamblului folcloric Doina Bucureștiului, unde a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale încununate cu numeroase premii și trofee.
S-a perfecționat mai apoi la Academia de Danza din Prato, Italia, secția jazz dance.
A continuat studiile în cadrul Școlii Populare de Arte, secțiunea Coregrafie
Din 2008, este angrenată in echipa de management a sălii de fitness și aerobic Bebgym Fitness Club, iar mai apoi inaugurează Gymstyle Fitness Club, pășind astfel cu succes în domeniul aerobicului și fitnessului. Acest pas important în carieră îi conferă recunoaștere internațională, find astfel invitată în calitate de master trainer la numeroase convenții internaționale de aerobic.
În 2014 lansează FETNO, un concept inedit, ce combină pași de dans din folclorul romanesc cu elemente de aerobic.
După 2 ani, lansează și primul studio wellness bazat pe conceptul FETNO, unde este pus în practică si dezvoltat alături de sute de adepți.
În anul 2016 Anca Niță înființează Dance Sport Academy, școala de formare pentru acreditarea instructorilor de dans din toată tara,unde Anca Niță activează ca profesor.
În anul 2018 creeaza alături de colega ei Adelina Ilie cursul de jurati Dance Judge
În 2019 devine coregraf al International Festival Culture and Language cu spectacole in America, Canada, Australia și Europa.
La finalul anului 2019, pune în scenă și coregrafiază Hora Sânzienelor, un spectacol de dans, muzică și efecte vizuale la care lucrează alături de Adelina Ilie și Adrian Coroian.
În cadrul școlii Dance Sport Academy, Anca predă noțiuni despre mobilitate, dansul contemporan, dansul folcloric, conceperea unei coregrafii, elemente de baza din gimnastică folosite în anumite stiluri de dans, conceperea unui antrenament.
Dezvoltat de WEO