Adelina Ilie | master trainer

PREZENTARE
Adelina Ilie are o experiență profesională de peste 20 de ani în lumea dansului, iar primul contact cu acest domeniu l-a avut la vârsta de 7 ani, ca elevă a Școlii Populare de Arte din Timișoara, secțiunea balet.
A continuat mai apoi ca membră a școlii de dans sportiv DansTim din Timișoara, condusă de Dan Iuhas, câștigând numeroase concursuri și premii în compețitii.
De la vârsta de 18 ani, a făcut parte timp de 11 ani din formația de dans modern și dans de caracter Reflex a Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, condusă de maestrul coregraf Marcel Nicole Botscheller, câștigând locul I la toate concursurile naționale din acea perioadă. A evoluat ca dansator profesionist pe diferite scene internaționale din Italia, Franța, Elveția, Grecia, Coreea sau Japonia.
Atestată ca dansator liber profesionist și coregraf din anul 1997 de către Ministerul Culturii și Cultelor din România, a deținut funcția de impresar artistic în perioada 2001 – 2003.
Începând cu anul 2006 până în anul 2008, a făcut parte din echipa MondoFilm, fiind în comisia de selecție a dansatorilor pentru emisiuni TV din cadrul unor posturi ca Antena 1, Kanal D sau TVR 1.
În prezent lucrează ca terapeut ProEtnic în recuperarea copiilor cu dizabilități, folosind dansul ca metodă de recuperare motorie și psihică.
Începănd cu anul 2017, Adelina Ilie sustine în cadrul școlii de formare Dance Sport Academy module teoretice și practice despre adaptarea predării coregrafiei la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, cât și notiuni despre contribuția dansului în dezvoltarea psihică și fizică a copilului.
De asemenea, predă noțiuni despre conceperea coregrafiei și însușirea procedeelor și tehnicilor de memorare, stiluri de dans și incursiuni în diferite epoci ale dansului.
Din 2019 devine coregraf international IFLC cu numeroase spectacole sustinute în SUA, Canada, Australia, Germania, Belgia și multe alte tări din lumea întreagă.
Dezvoltat de WEO